Vragen die we vaak krijgen

OVER HET KLEUREN


Ik heb een paar mooie Duyf schoenen in jullie webshop gezien, maar zou ze net in een andere kleurstelling willen hebben, kan dat?
Jazeker. In dat geval kunt u langskomen in de Nieuwstraat in Haarlem. Specifieke aanvragen handelen wij persoonlijk af

Kan ik mijn schoenen laten overkleuren, als ik bijvoorbeeld uitgekeken ben op de kleur?
Nee. De schoenen worden met een weersbestendige en beschermende laag afgewerkt die niet gemakkelijk te verwijderen is. U zult altijd de onderliggende kleur blijven zien en dat wordt naar onze mening nooit mooi.

Hoe wordt mijn riem gekleurd?
Wij kleuren de riem in de dezelfde (basis)kleur en stijl als uw schoenen. Bij cognac schoenen met een zwarte neus wordt de riem in cognac gekleurd. Schoenen uit de Washing-serie hebben een gewassen (vintage) uitstraling. In dat geval geven we de riem ook een gewassen uitstraling.

Zijn de prijzen inclusief het kleuren van de schoen?
Ja.

 

OVER DE SCHOENEN


Waarom zou ik voor leren of rubberen zolen kiezen?
Leren zolen zijn gladder. Omdat leren zolen gladder zijn glijdt u onbewust bij elke stap een beetje door. Het voordeel hiervan is dat dit voor meer demping zorgt waardoor u minder snel last kunt krijgen van uw voeten en gewrichten. Rubberen zolen slijten minder snel en hebben meer grip. Dat kan fijn zijn als u op een dag veel moet lopen. De modellen Koos en Herman hebben rubberen zolen. De overige modellen hebben leren zolen.

Kan ik ook een andere loopzool kiezen?
Ja dat kan. In dat geval kunt u langskomen in de Nieuwstraat in Haarlem. Specifieke aanvragen handelen wij persoonlijk af. De extra kosten voor een andere loopzool zijn €100,-.

Wat is de maakwijze van jullie schoenen?
Dat hangt van het model af. We passen drie verschillende maakwijzen toe. De modellen Piet, Harrie, Fons en Joop worden gemaakt volgens de maakwijze Blake Rapid. Herman en Koos worden gemaakt volgends de maakwijze Doorgenaaid. Goodyear welted wordt op dit moment alleen toegepast bij maatschoenen. Op de pagina MAAKWIJZEN DUYF SCHOENEN vindt u meer informatie.

 

OVER MAATSCHOENEN


Hoeveel arbeidsuren zitten er in het maken van een paar maatschoenen?
Dat is per paar verschillend. Bij complexe ontwerpen kunnen de arbeidsuren oplopen tot 60 uur. 

Hoe lang duurt het voordat mijn maatschoenen klaar zijn?
Op dit moment is er een wachttijd van 8 tot 10 maanden.

Hoeveel kosten maatschoenen?
Prijzen variëren en zijn afhankelijk van de materialen en het ontwerp. Om toch een indicatie te geven, de prijs voor een paar maatschoenen begint bij €1750,-.

Op de pagina MAATSCHOENEN vindt u meer informatie.

 

OVERIGE VRAGEN


Maken jullie ook damesschoenen?
Nee.

Meer informatie:

Retourneren

Bezorgen en afhalen

Garantie