DUYF MAAKWIJZEN

Blake Rapid – Doorgenaaid – Goodyear welted

DUYF MAAKWIJZEN


Blake Rapid

De binnenzool, het bovenwerk en de tussenzool worden met elkaar verlijmd en doorgenaaid. De loopzool wordt op de tussenzool gelijmd en gestikt, oftewel afgelapt. Het twee keer stikken maakt deze constructie extra stevig. De steek van het aflappen is op de rand van de schoen zichtbaar. De Duyf modellen Piet, Joop, Harrie en Fons worden op deze manier gemaakt.

Doorgenaaid

De binnenzool, het bovenwerk en de tussenzool worden met elkaar verlijmd en doorgenaaid. De loopzool wordt op de tussenzool gelijmd. Vervolgens wordt de kant van de loopzool afgeschuurd. Een doorgenaaide schoen heeft een elegante en smalle rand. De Duyf modellen Herman en Koos worden op deze manier gemaakt.

Goodyear welted

De binnenzool en een opstaande rand, oftewel plyrib, worden aan elkaar gelijmd. Het bovenwerk en een leren rand worden aan de plyrib vast gestikt, oftewel binnengenaaid. De loopzool wordt op de rand gelijmd en gestikt, oftewel afgelapt. Omdat schoenen met de maakwijze Goodyear geen tussenzool hebben, kan er een extra dikke kurklaag worden aangebracht. Dit zorgt voor een optimaal comfort. Omdat uw voet de kurklaag onder de binnenzool wegdrukt, gaat deze naar de vorm van uw voet staan. De steek van het aflappen is op de rand van de schoen zichtbaar.