LEEST & pasform

De leest, de vervanging van de voet tijdens het maken van de schoen.

De leest


Alle leesten van Duyf worden in eigen atelier in Haarlem ontwikkeld door de maatschoenmaker. Met een ruime kennis van verschillende pasvormen en voeten weet hij leesten te modelleren voor een perfecte pasvorm. Maat- en ontwikkelingsleesten zijn van hout zodat deze goed met de hand te bewerken zijn. Productieleesten zijn van kunststof zodat ze goed tegen een stootje kunnen. Nieuwe designs worden meerdere keren gemaakt en uitgetest door er veel op te lopen. Daarom heeft de maatschoenmaker het excuus om veel schoenen voor zichzelf te maken. Pas als de schoen perfect is gaat de leest met bijbehorend ontwerp de productie in.

Pasvorm


Er bestaat geen schoenmodel waar iedere voet inpast. De modellen van Duyf hebben dan ook verschillende pasvormen. Aan de hand van uw wreef en voetboog kunt u al aardig ontdekken welke modellen geschikt zijn voor uw voeten. Daarom is het van belang dat u uw nieuw Duyf schoenen van tevoren past.

Passen kan tijdens “openingstijden”. Liever een afspraak maken, dat is ook mogelijk. Vul u gegevens in en dan nemen wij contact met u op.

De Duyf modellen zijn verkrijgbaar in de maten 40 t/m 46 en tussenmaten 41,5 t/m 43,5.

PAS AFSPRAAK MAKEN


Lage wreef met kleine voetboog

Normale wreef met normale voetboog

Hoge wreef met grote voetboog