onderhoud

Exclusieve service

Onderhoud


U kunt uw Duyfs na aankoop gelijk dragen. De schoenen zijn al behandeld met een verzorgingscrème die ze weersbestendig maakt. Om lang plezier te kunnen hebben van uw schoenen is het belangrijk ze goed te verzorgen.

  • Smeer uw schoenen bij intensief gebruik om de week dun en gelijkmatig in met de bijgeleverde verzorgingscrème. Laat de crème een uur intrekken en poets deze vervolgens goed uit met een zachte doek.
  • Draag uw schoenen om de dag. Overdag ademt het leer van uw schoenen vocht in. Het leer heeft tijd nodig om hiervan te herstellen. Wanneer u uw schoenen niet draagt kan het leer vocht uitademen.
  • Om de oorspronkelijke pasvorm van uw schoenen te behouden is het verstandig om Duyf schoenspanners schoenspanners te gebruiken. Deze nemen goed vocht op.
  • Zet uw schoenen niet bij de verwarming of dicht bij een andere hittebron, ook niet om ze te laten drogen.
  • Gebruik voor suède de verzorgingsproducten die specifiek hiervoor ontwikkeld zijn. Door gebruik te maken van een suèdeborstel maakt u het oppervlak schoon. Behandel de schoenen daarna met een suèdespray, deze is in meerdere kleuren verkrijgbaar.
  • Gebruik voor exotisch leer zoals krokodillen- of slangenleer de verzorgingsproducten die specifiek hiervoor ontwikkeld zijn.

Luxe verzorgingsproducten


Bent u een echte schoenliefhebber? Dan zijn de volgende luxe verzorgingsproducten wellicht iets voor u. Deze zijn beschikbaar in het atelier in Haarlem.

Stap 1. LAIT PRÉCIEUX LOTION

Deze reinigende en verzorgende lotion brengt u als basis aan op uw schone en droge schoenen. Het is heel belangrijk dat de lotion dun en gelijkmatig met een poetsdoek wordt aangebracht. Laat de lotion 5 tot 10 minuten intrekken en wrijf deze vervolgens goed uit met een droge poetsdoek. Deze lotion kunt u alleen gebruiken als uw schoenen niet met een ander product zijn behandeld. Indien dit wel het geval is, gebruik dan Famaco raviv’cuir, een lotion met een extra reinigende werking.

Stap 2. CRÈME SUBLIME

Deze crème zorgt ervoor dat uw schoenen gaan glanzen. Breng de crème met behulp van een borstel dun en gelijkmatig aan in een cirkelvormige beweging. Laat de crème 10 tot 15 minuten intrekken en wrijf deze vervolgens goed uit met een droge poetsdoek.

Stap 3. BAUME INTENSE

Deze crème van bijenwas geeft uw schoenen een superieure hoogglans. Wikkel een droge poetsdoek strak om uw wijsvinger. Breng een kleine hoeveelheid crème aan en poets het in een cirkelvormige beweging op de hiel en de neus van uw schoenen. Doe na enige tijd een minuscuul druppeltje water op de doek om zo de crème op het leer te polijsten. Herhaal deze twee handelingen totdat u een gewenst resultaat heeft. Bij de schoenen van Duyf worden deze handelingen vier keer herhaald.

Reparatie


Zijn uw herenschoenen toe aan onderhoud of reparatie? U kunt uw Duyfs langsbrengen of opsturen naar het atelier in Haarlem. Uw schoenen worden tijdens het repareren teruggeplaatst op de originele leest. Hierdoor behouden ze de oorspronkelijke pasvorm. Bij Duyf krijgt u een levenslange garantie op de constructie van uw schoenen. Deze garantie geldt alleen als u uw schoenen bij Duyf laat repareren en ze niet door derden gerepareerd zijn.

Duyf is mede-eigenaar van schoenreparatiebedrijf Woestenburg-Haarlem in Haarlem. Woestenburg heeft al meer dan 50 jaar ervaring in het repareren van kwaliteitsschoenen. Hier is alles aanwezig voor een optimaal onderhoud van uw schoenen.

REPARATIE SERVICE