Goodyear schoenen


De maakwijze Goodyear is de meest intensieve methode om een schoen te maken. Klassieke Goodyear schoenen worden tijdens het maakproces maar liefst twee keer genaaid, wat voor een zeer stevige en duurzame constructie zorgt. Goodyear schoenen staan er dan ook om bekend dat ze wat stijver zijn.

De constructie van Goodyear schoenen
Een plyrib (opstaande rand) en de binnenzool worden aan elkaar gelijmd. Een leren rand wordt samen met het bovenwerk aan de plyrib vast gestikt. Deze handeling wordt ook wel binnennaaien genoemd. Vervolgens wordt de loopzool op de rand gelijmd en vast gestikt. Deze handeling wordt aflappen genoemd.

Kenmerkend aan het uiterlijk van Goodyear schoenen is dat de aflapsteek te zien is op de rand van de schoen. Deze aflapsteek is ook te zien op de loopzool. Omdat Goodyear schoenen geen tussenzool hebben, kan er een extra dikke kurklaag worden aangebracht. Dit zorgt voor een optimaal loopcomfort. Omdat uw voeten de kurklaag onder de binnenzool wegdrukken, gaat deze naar de vorm van uw voeten staan.

Zijn uw Goodyear schoenen toe aan onderhoud of reparatie?
U kunt uw schoenen langsbrengen in Haarlem bij Woestenburg, waar Duyf mede-eigenaar van is. Dit schoenreparatiebedrijf heeft al meer dan 50 jaar ervaring in het repareren van kwaliteitsschoenen. Ook kunnen wij u hier goed adviseren over het juiste onderhoudsproduct voor uw schoenen. Indien u in het bezit bent van Duyf Goodyear schoenen heeft u een levenslange garantie op de constructie. Deze garantie geldt alleen wanneer u de schoenen bij Duyf of Woestenburg laat repareren en ze niet door derden gerepareerd zijn.

Woestenburg Haarlem
Nieuwstraat 10 (vlakbij de Haarlemse Botermarkt)
Telefoon 023 – 531 10 02
info@woestenburg-haarlem.nl

Openingstijden
Maandag                                 11:00 – 18:00
Dinsdag                                   09:00 – 18:00
Woensdag                               09:00 – 18:00
Donderdag                              09:00 – 21:00
Vrijdag                                    09:00 – 18:00
Zaterdag                                 09:00 – 17:00
Zondag                                    gesloten

DUYF COLLECTIE