geschiedenis

Petrus Leonardus Duivenvoorden (1912-1971)

Derde generatie schoenmakersfamilie Duivenvoorden


Het verhaal van de schoenmakersfamilie begint in 1932 met Petrus Leonardus Duivenvoorden (1912-1971), schoenmaker in hart en nieren. Petrus runde zijn eigen succesvolle reparatiebedrijf in Noordwijkerhout en later, na de Tweede Wereldoorlog, in Santpoort. Zijn beide zoons Fons en Peter hebben de liefde voor het ambacht meegekregen.

Fons begon op twaalfjarige leeftijd als schoenmaker bij het bedrijf van zijn vader, waar hij de kneepjes van het vak leerde. Twaalf jaar later trad hij in dienst bij ambachtelijke schoenmakerij Woestenburg. In 1998 heeft Fons Woestenburg overgenomen. Fons is een schoenmaker in hart en nieren en heel trots op zijn familiebedrijf.

De oudste zoon Peter is gespecialiseerd in orthopedie. Na het overlijden van zijn vader heeft Peter een tijd het reparatiebedrijf in Santpoort voortgezet. Later is hij bij zijn broer in de zaak komen werken, voor maar liefst 25 jaar lang. Peter is in september 2013 met pensioen gegaan.

Bart, de zoon van Fons, wist dat hij net als zijn opa, oom en vader, schoenmaker wilde worden. Bart stond op veertienjarige leeftijd bij zijn vader en oom in de zaak om het vakmanschap onder de knie te krijgen. Naast het herstellen van schoenen heeft Bart zich gespecialiseerd in het vervaardigen van op maat gemaakte schoenen.